Сеопфатен читач

АЛАТКИ ЗА УЧЕЊЕ НА MICROSOFT

Сеопфатниот читач е бесплатна алатка што користи докажани техники за да го подобри читањето за луѓето, без разлика на возраста или способноста.

Го подобрува разбирањето

Алатки коишто го читаат текстот на глас, го делат на слогови и го зголемуваат проредот помеѓу редовите и буквите.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Поттикнува самостојно читање

Наставно помагало за да може наставниците полесно да ги поддржуваат учениците со различни способности.

ВИДИ ПЕЧАТ

Лесен за користење

Тестирајте го сеопфатниот читач со својата содржина.

ПРОБАЈТЕ ГО

Достапни бесплатно

Добијте Сеопфатен читач бесплатно.

ЗАПОЧНЕТЕ
Карактеристика Докажани придобивки
Подобрено диктирање Ги подобрува авторските текстови
Режим за фокусирање Го задржува вниманието и ја подобрува брзината на читањето
Сеопфатно читање Го подобрува разбирањето и го задржува вниманието
Проред на фонтот и кратки редови Подобрете ја брзината на читање со осврт кон „визуелното препознавање збиени знаци“
Видови зборови Поддржува поучување и го подобрува квалитетот на пишувањето
Делење зборови на слогови Го подобрува препознавањето зборови
Режим за разбирање Го подобрува разбирањето во просек за 10%

Подобрете го читањето со разбирање

  • Зголемете го познавањето на јазикот кај оние коишто учат англиски или читателите на другите јазици
  • Помогнете при градењето на самодовербата кај новите читатели коишто учат да читаат на повисоко ниво
  • Нуди решенија за дешифрирање текст за учениците со разлики во способноста за учење, како на пример дислексија

Сеопфатниот читач е достапен на овие платформи:

OneNote Online дознајте повеќе
Универзална апликација на OneNote
Преземи сега

OneNote за Mac и iPad дознајте повеќе

Word Online дознајте повеќе

Word за десктоп дознајте повеќе

Word за Mac, iPad и iPhone дознајте повеќе

Outlook Online дознајте повеќе

Outlook за десктоп дознајте повеќе

Сеопфатниот читач е достапен на овие платформи

OneNote Online
дознајте повеќе
Универзална апликација на OneNote
Преземи сега

OneNote за Mac и iPad дознајте повеќе

Word Online дознајте повеќе

Word за десктоп дознајте повеќе

Word за Mac, iPad и iPhone дознајте повеќе

Outlook Online дознајте повеќе

Outlook за десктоп дознајте повеќе

Office Lens за iPhone и iPad (iOS)

Прегледувач Microsoft Edge

Microsoft Teams дознајте повеќе

Пробајте го сеопфатниот читач со својот материјал за читање

ПРОБАЈТЕ ГО