Образовни партнери на OneNote

Blackbaud
Во Blackbaud ги разбираме предизвиците со коишто денес се соочуваат приватните училишта и имаме уникатна можност да обезбедиме иднина за нив; во секој момент учениците може да ги проверуваат домашните задачи, наставниците да впишуваат оцени, родителите да плаќаат сметки, училишниот персонал лесно да извршува различни административни функции и многу повеќе ‒ сето тоа од еден модерен, целосно поврзан систем во облак.
Blackboard
Мисијата на Blackboard е да стане партнер на глобалната образовна заедница, за да овозможи ученички и институционален успех, нудејќи иновативни технологии и услуги. Со неспоредливо разбирање на светот на учениците, најразбирливи решенија за успех во учењето и со најголем капацитет за иновации, Blackboard е партнер за образовни промени.
Brightspace
Светскиот лидер во образовна технологија D2L го создаде Brightspace, првата вистински интегрирана платформа за учење во светот. Отворената и проширлива платформа на D2L ја користат повеќе од 1.100 клиенти и речиси 15 милиони индивидуални ученици во високото образование, K-12 и во секторите за здравствена заштита, управување и бизнис. Нивното решение е беспрекорно интегрирано со Office 365, Outlook, OneDrive, Mix и OneNote.
Canvas
Со активност од 99,9%, Canvas е најкористената, најприспособливата, најадаптивната и најверодостојната платформа за учење. Сѐ повеќе корисници ја прифаќаат побрзо и ја користат на најразлични начини од кој било друг ЛМС. Погледнете како Canvas им го олеснува поучувањето и учењето на сите.
itslearning
Тука, во центарот на образованието ќе го најдете k12 LMS, којшто е толку интуитивен од самите почетоци што е вистинско задоволство да се користи. Благодарение на неговата интелигенција, им се спротивставува на границите на физичката училница и препорачува ресурси за учење усогласени со стандардите за секој ученик. Толку е инспиративен што ја враќа забавата во наставата и учењето.
LoveMySkool
LoveMySkool им овозможува на предавачите од целиот свет да ги ангажираат своите ученици. Неговите високонапредни карактеристики го прават да биде еден од најдобрите системи за управување со учењето.
Moodle
Moodle е светска платформа за учење од отворен извор што се користи во училиштата, универзитетите, на работното место и во другите сектори насекаде во светот на повеќе од 100 јазици. Со помош на високо приспособливата рамка со алатки што содржи карактеристики за наставниците, администраторите и учениците, вклучително и моќните придружни апликации за употреба на мобилните телефони, таа може да се користи за кое било сценарио од високо структурирани обуки до поотворени простори за соработка, во сценарија што се целосно на интернет или мешани.
NEO By Cypher Learning
NEO е систем за управување со учењето (ЛМС) којшто ви го олеснува процесот на создавање и управување со сите видови активности за учење, без разлика дали станува збор за создавање интернет-часови, оценување на учениците, подобрување на соработката или следење на успехот.
Sakai
Sakai ви нуди голем број моќни, флексибилни алатки што ви овозможуваат одлично поучување, впечатливо учење и динамична соработка.
School Bytes
Со ЛМС School Bytes, наставниците може да создаваат задачи за нивните одделенија и да ги оценуваат со помош на додатокот за одделенски тетратки на OneNote, а кога овие измени автоматски ќе се објават во School Bytes, се елиминира потребата од рачно внесување податоци. Во комбинација со беспрекорната интеграција со Microsoft Office Online, наставниците и учениците ќе имаат пристап до унифицирано искуство со Office 365 богато со карактеристики.
Schoology
Schoology е компанија за образовна технологија што ја става соработката во срцето на искуството со учењето. Образовниот облак на Schoology ги поврзува луѓето, содржината и системите што го поттикнуваат образованието и ги овозможува сите алатки потребни за персонализирање на образованието и подобрување на ученичките резултати. Повеќе од 12 милиони луѓе од 60.000 K-12 училишта и универзитети од целиот свет го користат Schoology за трансформирање на начинот на поучување и учење.