OneNote partneri za obrazovanje
OneNote Class Notebook ima LMS integraciju s Learning Tools Interoperability (LTI).

Blackbaud
U kompaniji Blackbaud razumijemo izazove s kojima se danas suočavaju privatne škole i u jedinstvenoj smo situaciji da školama omogućimo budućnost u kojoj u bilo kom trenutku učenik može provjeriti šta ima za domaći zadatak, nastavnici mogu evidentirati ocjene, roditelji mogu platiti račune, osoblje škole može izvršiti čitav niz administrativnih poslova s lakoćom i još mnogo toga i sve to u okviru jednog savremenog, potpuno povezanog sistema zasnovanog na tehnologiji oblaka.
Blackboard
Misija kompanije Blackboard je kreiranje partnerstva sa svjetskom obrazovnom zajednicom kako bi se omogućio uspjeh učenika i ustanova uz iskorištavanje inovativnih tehnologija i usluga. Blackboard – vaš partner u promjenama – pruža neuporedivo razumijevanje svijeta učenika, najopsežnija rješenja za uspjeh učenika te najveću mogućnost korištenja inovacija.
Brightspace
D2L je globalni lider u oblasti obrazovnih tehnologija i kreator usluge Brightspace, prve istinski integrirane platforme za učenje na svijetu. Otvorenu i proširivu platformu kompanije D2L koristi više od 1100 klijenata i gotovo 15 miliona učenika i studenata na fakultetima i u srednjim školama te polaznika u sektorima zdravstvene zaštite, javne uprave i poduzetništva. To rješenje se bez ikakvih prepreka integrira s aplikacijama i uslugama Office 365, Outlook, OneDrive, Mix i OneNote.
Canvas
Uz dostupnost od 99,9% vremena Canvas je platforma za učenje koja ima najbolju moguću iskoristivost, prilagodljivost, adaptabilnost i pouzdanost. U poređenju s drugim LMS sistema, ovu platformu je veći broj korisnika usvojio brže i koristi je na više načina. Pogledajte kako Canvas svim korisnicima olakšava podučavanje i učenje.
itslearning
Ovdje, u srcu obrazovanja ćete pronaći k12 LMS koji je od početka toliko intuitivan da je užitak za korištenje. Tako je inteligentan da prelazi granice fizičkih učionica i u stvari za svakog učenika preporučuje resurse za učenje koji su u skladu sa standardima. Tako je inspirativan da podučavanje i učenje ponovo čini zabavnim.
VolimMojuŠkolu
LoveMySkool osnažuje edukatore širom svijeta da angažiraju učenike. Njegove visoko napredne funkcije čine ga jednim od najboljih sistema za upravljanje učenjem.
Moodle
Moodle je svjetska open-source platforma za učenje koju koriste škole, fakulteti, preduzeća i drugi sektori širom svijeta na preko 100 jezika. Uz izuzetno prilagodlјiv okvir s alatima i funkcijama za nastavnike, administratore i studente, uklјučujući jake prateće aplikacije za upotrebu na mobilnim uređajima, on se može koristiti za bilo koji scenario, od potpuno strukturirane obuke do otvorenijih prostora za saradnju, u scenarijima koji su u potpunosti na mreži ili mješoviti.
NEO By Cypher Learning
NEO je sistem upravljanja učenjem (LMS) koji olakšava kreiranje i upravljanje svim aktivnostima učenja, bilo da je u pitanu izgrađivanje nastave na internetu, procjena učenika, poboljšavanje saradnje ili praćenje postignuća.
Sakai
Sakai pruža mnoštvo snažnih, fleksibilnih alata koji omogućavaju podučavanje, kvalitetno učenje i dinamičnu saradnju.
School Bytes
Uz LMS sistem School Bytes nastavnici mogu kreirati i ocjenjivati zadatke za svoje razrede koristeći dodatak OneNote blok za razred, a te promjene se automatski objavljuju natrag u sistemu School Bytes, čime se otklanja potreba za ručnim unosom podataka. Zahvaljujući integraciji s paketom Microsoft Office Online bez ikakvih prepreka, nastavnici i učenici će imati pristup jedinstvenom doživljaju korištenja sistema Office 365 uz mnoštvo funkcija.
Schoology
Schoology je kompanija za obrazovne tehnologije koja saradnju postavlja u samo središte doživljaja učenja. Obrazovni oblak kompanije Schoology povezuje korisnike, sadržaj i sisteme koji pokreću obrazovanje i osigurava sve alate koji su potrebni za personaliziranje obrazovanja i unapređivanje ishoda učenja. Više od 12 miliona korisnika iz 60.000 osnovnih i srednjih škola i univerziteta širom svijeta koriste Schoology kako bi transformirali način na koji podučavaju i uče.