Истакнати апликации
Добијте повеќе од OneNote со овие апликации и уреди.
Brother Web Connection
Вашата машина Brother (MFP/скенер на документи) може да скенира слики и да ги поставува директно на OneNote и OneDrive без да одат преку PC.
Chegg
Студентите може да ги зачувуваат одговори на тешките домашни задачи од П и О на Chegg Study во OneNote. Тоа може да се направи лесно со копчето „Отсечи“ на OneNote. Оттаму може да започнете со организирање на одговорите според предмет, година или задача и ќе може веднаш да ги пребарувате во OneNote. Создајте го најдобриот водич за учење и споделете го со колегите.
cloudHQ
Интегрирајте ги вашите белешки на OneNote со cloudHQ. Синхронизирајте ги вашите тетратки се другите популарни услуги на облакот, како што се Salesforce, Evernote, Dropbox. Лесно соработувајте со другите, споделувајте ги вашите идеи во која било апликација и автоматски синхронизирајте ги со OneNote. Исто така. правете резервна копија од вашите тетратки на OneNote во другите услуги на облакот за да си ги заштитите идеите во случај да ги избришете.
Newton
Зачувувајте ги важните е-пораки само со еден клик во OneNote со помош на Newton. Без разлика дали станува збор за фактура, рецепт или важна е-порака од клиентот, користете ја интеграцијата на OneNote со Newton за да чувате сѐ заедно.
Docs.com
Docs.com им дозволува на корисниците да ги прошират белешките или материјалите за учење низ тетратките на OneNote. Им овозможува на луѓето како наставниците и учениците во целиот свет да ја прикажуваат и повторно да ја користат вашата тетратка на OneNote, со што се зголемува популарноста и влијанието во заедницата.
Doxie Mobile Scanners
Doxie е нов вид на скенер за хартија којшто се полни, така што може да скенирате документи насекаде и не е потребен компјутер. Само наполнете го и вклучете го, каде и да сте, вметнете хартија, рецепти и фотографии за скенирање, архивирање и споделување. Doxie скенира насекаде, а потоа синхронизира со OneNote за да имате пристап до скенираните документи на сите свои уреди
EDUonGo
EDUonGo му дозволува на секого да создаде електронска академија или курс за неколку минути. Учениците на EDUonGo може лесно да извезуваат лекции во своите тетратки. Тоа им го олеснува процесот на запишување белешки и споделување со другите. Учениците може да се поврзат и со своите сметки на OneDrive. А вие како наставници може да вклучите видеа од Office Mix во вашите часови.
Испраќање е-пошта на OneNote
Зачувајте ги важните работи додека се движите, испраќајќи ги по е-пошта директно во вашата тетратка! Испратете документи, белешки, планови за патување и многу повеќе на me@onenote.com и ќе ги ставиме во вашата тетратка на OneNote, каде што може да им пристапите од сите свои уреди.
Epson Document Capture Pro
Document Capture Pro ви овозможува лесно скенирање документи, уредување страници, зачувување датотеки и пренесување податоци во апликациите скенирани со скенерите на Epson, како Workforce® DS-30, DS-510, DS-560 и други. Што е уште поважно е тоа што корисниците може да скенираат во OneNote со еден допир за лесно пристапување до документите од повеќе уреди или за споделување со другите.
eQuil Smartpen2 & Smartmarker
Напишете ги вашите белешки на која било површина и испратете ги во OneNote така што површината ќе ја направите паметна со помош на eQuil Smartpen2 и Smartmarker. Природен начин на запишување на своите одлични мисли.
Feedly
Feedly ги поврзува читателите со приказните и информациите за коишто се интересираат. Користете feedly за откривање и следење одлична содржина, а потоа зачувајте ги најдобрите написи на OneNote само со еден клик.
Paper и Pencil од FiftyThree
Префрлајте ги идеите од Pencil на Paper и потоа еден чекор понатаму со OneNote. Пишувајте и цртајте со зголемената прецизност и леснотија по којашто е познат Pencil, а ако згрешите, едноставно свртете го пенкалото и природно избришете ‒ сето ова директно во OneNote. Лесно фаќајте белешки, создавајте списоци за проверка и скицирајте во Paper, па споделувајте во OneNote за да правите повеќе работи, како што се работење заедно во споделена тетратка, додавање аудиоснимки и пристапување до содржината преку кој било уред.
Genius Scan
Genius Scan е вашиот џебен скенер. Тој ви овозможува да ги дигитализирате хартиените документи, да создавате PDF-датотеки и веднаш да ги складирате во OneNote.
JotNot Scanner
JotNot го претвора вашиот iPhone во пренослив скенер за повеќе страници. Може да користите JotNot за скенирање документи, рецепти, бели табли, бизнис-картички и белешки во електронска форма. JotNot сега нуди директна интеграција со платформата на OneNote од Microsoft за да може брзо и лесно да правите резерва копија и организација на своите скенирања со помош на сметката на OneNote.
Livescribe 3 Smartpen
Со апликациите Livescribe 3 smartpen и Livescribe+, едноставно пишувајте на хартија и гледајте како сето тоа веднаш се појавува на мобилниот уред, каде што може да означувате, пребарувате и да ги претворате белешките во текст. Може да испратите сѐ на OneNote за да се интегрираат вашите пишани белешки и скици со останатите важни информации.
Mod Notebooks
Mod е хартиена тетратка до којашто може да пристапите од облакот. Пишувајте белешки со хартија и пенкало, а пото бесплатно дигитализирајте ги страниците. Секоја страница од пополнетата тетратка може да се синхронизира со OneNote и да се зачува засекогаш.
NeatConnect
NeatConnect ги претвора купиштата хартија во дигитални документи и ги испраќа директно во OneNote - без употреба на компјутер. Од која било соба во куќата или од кое било место во канцеларијата, компатибилноста на NeatConnect со Wi-Fi и интерфејсот од екранот на допир го прават лесно и брзо скенирањето во OneNote за да може да заштедите време, издигнувајќи ги организацијата и продуктивноста на сосема ново ниво.
News360
News360 е бесплатна, персонализирана апликација за вести којашто дознава што сакате и колку повеќе ја користите, толку станува попаметна. Со повеќе од 100.000+ извори, секогаш ќе најдете нешто интересно за читање, а омилените приказни може да ги зачувате директно во OneNote само со еден допир на копчето.
Nextgen Reader
Брз, чист и прекрасен РСС-читач за Windows Phone. Сега ви овозможува да зачувувате написи директно на OneNote. Со среќа со читањето!
Office Lens
Office Lens е како да имате скенер во џебот. Никогаш повеќе не пропуштајте ги белешките од белите или црните табли и никогаш не губете ги разместените документи или бизнис-картички, изгубените рецепти или лепливите белешки! Office Lens ги прави вашите слики волшебно читливи и употребливи. Зачувајте ја содржината директно во OneNote со автоматско кратење и расчистување.
OneNote For AutoCAD
OneNote for AutoCAD ќе ви овозможи да фаќате белешки покрај цртежите од AutoCAD. Ова ја зголемува продуктивноста на архитектите и инженерите во целиот свет што го користат AutoCAD за создавање цртежи во 2Д и 3Д. Од овие белешки се направени резервни копии во облакот и до нив може да се пристапува во секое време. Корисниците може да ги видат следниот пат кога ќе го отворат цртежот во AutoCAD.
OneNote Class Notebooks
Организирајте ги наставните планови и содржините на курсовите во вашата дигитална тетратка со личен работен простор за секој ученик, прирачна библиотека за печатени презентации и простор за соработка за часовите и креативните активности.
OneNote Web Clipper
OneNote Web Clipper ви овозможува да зачувувате веб-страници од својот прегледувач во тетратките на OneNote. Ќе ви помогне брзо да зачувувате и да запомните повеќе работи од својот живот само со едно клик.
Powerbot for Gmail
Зачувувајте важна е-пошта и прилози во OneNote директно од интерфејсот на Gmail. Нема веќе скокање меѓу апликациите.
WordPress
Составувајте ги вашите објави во WordPress на кој било уред, помеѓу платформите, локално или на интернет во OneNote и лесно употребувајте ја содржината од сите постојни белешки.
Zapier
Zapier е најлесниот начин за поврзување на OneNote со апликациите што веќе ги користите, како што се, Salesforce, Trello, Basecamp, Wufoo и Twitter. Користете ја оваа апликација за правење резервна копија од белешките, за водење евиденција на завршените задачи или за зачувување нови контакти, фотографии, веб-страници и друго.