Istaknute aplikacije
Poboljšajte mogućnosti rada u programu OneNote ovim aplikacijama i uređajima.
Brother Web Connection
Vaš uređaj kompanije Brother (MFP/skener dokumenata) može skenirati slike i direktno ih prenijeti u OneNote i na OneDrive bez posredstva PC računara.
Chegg
Studenti mogu sačuvati klјučne odgovore za zadaću iz usluge Pitanja i odgovora aplikacije Chegg Study u programu OneNote. Sve je lako s dugmetom "Isijeci" u programu OneNote. Tu možete početi organizirati odgovore po predmetu, razredu ili zadatku i sve možete odmah pretraživati u aplikaciji OneNote. Kreirajte vrhunske bilјeške za učenje i podijelite ih s kolegama sa studija.
cloudHQ
Integrirajte OneNote bilјeške s uslugom cloudHQ. Sinhronizirajte blokove s drugim popularnim uslugama na oblaku kao što su Salesforce, Evernote, Dropbox. Lako sarađujte s drugim korisnicima, dijelite ideje u svim aplikacijama i automatski ih opet sinhronizirajte s programom OneNote. Pored toga, pravite rezervne kopije OneNote blokova na drugim uslugama na oblaku kako biste zaštitili svoje ideje ukoliko bi se desilo da ih slučajno izbrišete.
Newton
Sačuvajte važne poruke e-pošte u programu OneNote samo jednim klikom koristeći Newton. Bilo da je u pitanju faktura, recept ili važna poruka e-pošte klijenta, koristite integraciju aplikacije Newton s programom OneNote da biste sve sačuvali zajedno.
Docs.com
Docs.com omogućava korisnicima da razmjenjuju bilјeške ili materijale za učenje koristeći OneNote blokove. Omogućava osobama kao što su nastavnici i polaznici širom svijeta da prikažu i ponovo koriste vaš OneNote blok, čime rastu popularnost i utjecaj u zajednici.
Doxie Mobile Scanners
Doxie je nova vrsta skenera za papirne dokumente s punjivom baterijom pomoću kojeg možete skenirati dokumente na bilo kojem mjestu – računar nije potreban. Samo ga napunite i uključite gdje god se nalazili – umetnite papir, potvrde i fotografije da biste ih skenirali, arhivirali i poslali. Doxie skenira s bilo kojeg mjesta, a zatim se sinhronizira s programom OneNote da biste mogli pristupiti svim skeniranim dokumentima na svim svojim uređajima
EDUonGo
EDUonGo svim korisnicima omogućava da pokrenu akademiju ili kurs na mreži u svega nekoliko minuta. Polaznici u okviru usluge EDUonGo mogu lako izvesti lekcije u vlastite blokove. Time se polaznicima olakšava da prave bilјeške i dijele ih s drugima. Polaznici se mogu i povezati na OneDrive račune. Kao nastavnici, u lekcije možete uvrstiti video zapise s usluge Office Mix.
Slanje e-poštom u OneNote
U pokretu zabilježite sadržaje koji su vam važni tako da ih e-poštom pošaljete direktno u blok! Šaljite dokumente, bilješke, rasporede i još mnogo toga na adresu me@onenote.com, a mi ćemo ih smjestiti u vaš blok programa OneNote kako biste im mogli pristupiti s bilo kojeg uređaja.
Epson Document Capture Pro
Document Capture Pro omogućava jednostavno skeniranje dokumenata, uređivanje stranica, čuvanje fajlova i prijenos podataka u aplikacije prilikom skeniranja uređajima kompanije Epson, kao što su Workforce® DS-30, DS-510, DS-560 i drugi. Korisnici mogu i jednim dodirom skenirati dokumente u OneNote radi jednostavnog pristupa s raznih uređaja ili zajedničkog korištenja.
eQuil Smartpen2 & Smartmarker
Napišite bilјeške na bilo kojoj površini i pošalјite ih u OneNote njegovim pretvaranjem u pametnu površinu koristeći eQuil Smartpen2 i Smartmarker. To je intuitivan način za bilјeženje izvanrednih ideja.
Feedly
Feedly povezuje čitaoce s pričama i informacijama koje ih zanimaju. Uz Feedly možete otkriti i pratiti odličan sadržaj, a zatim najbolje članke sačuvati direktno u OneNote jednim klikom.
Paper i Pencil kompanije FiftyThree
Razradite ideje koristeći programe Pencil i Paper i zatim idite korak dalјe uz program OneNote. Pišite i crtajte unaprijeđenom preciznošću po kojoj je program Pencil poznat, a ako napravite grešku, samo okrenite olovku i brišite kao i inače - sve to direktno u programu OneNote. Lako pravite bilјeške, pravite kontrolne spiskove i skicirajte u programu Paper, a zatim podijelite sadržaj s aplikacijom OneNote kako biste učinili više, npr. sarađivali u dijelјenom bloku, dodali audio snimke ili pristupili sadržaju s bilo kojeg uređaja.
Genius Scan
Genius Scan je pravi džepni skener. Omogućava digitaliziranje papirnih dokumenata, kreiranje PDF fajlova te njihovo trenutno pohranjivanje u OneNote.
JotNot Scanner
JotNot pretvara iPhone u prijenosni skener za više stranica. Pomoću aplikacije JotNot možete skenirati dokumente, potvrde, bijele table, vizitke i bilješke te ih tako pretvoriti u elektronski format. JotNot sada nudi direktnu integraciju s Microsoft platformom OneNote kako biste mogli brzo i jednostavno izraditi rezervne kopije i organizirati skenirane materijale pomoću računa za OneNote.
Livescribe 3 Smartpen
Uz Livescribe 3 smartpen i aplikaciju Livescribe+ jednostavno pišete na papir i to se odmah prikazuje na mobilnom uređaju, gdje sadržaju možete dodavati oznake, pretraživati ga i pretvarati bilješke u tekst. Sve to možete poslati u OneNote kako biste rukopisne bilješke i skice integrirali s ostalim važnim informacijama.
Mod Notebooks
Mod je papirni blok kojem možete pristupiti putem oblaka. Vodite bilješke na stari način – papirom i olovkom – a zatim besplatno pošaljite stranice na digitalizaciju. Svaka stranica popunjenog bloka može se sinhronizirati s programom OneNote i tako zauvijek sačuvati.
NeatConnect
NeatConnect pretvara snopove papira u digitalne dokumente i šalje ih direktno u OneNote bez posredstva računara. Iz bilo koje prostorije u kući ili s bilo kojeg mjesta u uredu bežična kompatibilnost programa NeatConnect i njegov interfejs na dodir ubrzavaju i pojednostavljuju skeniranje u OneNote, podižući organiziranost i produktivnost na novi nivo.
News360
News360 je besplatna personalizirana aplikacija za vijesti koja uči o tome šta vas zanima i postaje sve pametnija što je više koristite. Uz više od 100.000 izvora uvijek ćete pronaći nešto zanimljivo za čitanje, a omiljene priče možete sačuvati direktno u OneNote dodirom na dugme.
Nextgen Reader
Brz, čist i lijep RSS čitač za Windows Phone. Omogućava vam da sada čuvate članke direktno u programu OneNote. Uživajte u čitanju!
Office Lens
Office Lens funkcionira kao džepni skener. Nikad više ne morate propustiti bilješke s table niti tražiti zametnute dokumente ili vizitke, nestale recepte ili zagubljene bilješke na papirima! Pomoću aplikacije Office Lens slike postaju čarobno čitljive i iskoristive. Snimite sadržaj direktno u OneNote uz automatsko odrezivanje i čišćenje.
OneNote For AutoCAD
OneNote za AutoCAD će da omogućiti da pravite bilјeške skupa s crtežom iz programa AutoCAD. Time se pobolјšava produktivnost arhitekata i inženjera širom svijeta kroz korištenje programa AutoCAD za kreiranje 2D i 3D crteža. Na oblaku se pravi rezervna kopija tih bilјeški i može im se pristupati u svakom trenutku. Korisnici mogu vidjeti te bilјeške narednog puta kada otvore crtež u programu AutoCAD.
OneNote Class Notebooks
Organizirajte pripreme za nastavu i sadržaj časova u vlastitom digitalnom bloku s ličnim radnim prostorom za svakog polaznika, bibliotekom sadržaja za nastavni materijal i prostorom za saradnju za lekcije i kreativne aktivnosti.
OneNote Web Clipper
OneNote Web Clipper omogućava čuvanje web-stranica iz preglednika u blokove programa OneNote. Samo jednim klikom možete brzo snimiti sadržaj i tako zapamtiti više toga u životu.
Powerbot for Gmail
Sačuvajte važne poruke e-pošte, razgovore i priloge u aplikaciju OneNote direktno iz okruženja usluge Gmail. Nema više prebacivanja s jedne aplikacije na drugu.
WordPress
Sastavite WordPress komentare na bilo kojem uređaju, na raznim platformama, na mreži ili van mreže u programu OneNote i jednostavno višestruko koristite sadržaj iz svih postojećih bilјeški.
Zapier
Zapier je najjednostavniji način povezivanja programa OneNote s aplikacijama koje već koristite, kao što su Salesforce, Trello, Basecamp, Wufoo i Twitter. Pomoću te aplikacije možete praviti rezervne kopije bilješki, voditi evidenciju dovršenih zadataka ili sačuvati nove kontakte, fotografije, web-stranice i drugo.